Vi har spart ett tonn med avfall!

Oct 21, 2020

I høst nådde vi en viktig milepæl: Vi har spart over ett tonn med elektrisk avfall!Dette tilsvarer også godt over 16 tonn CO2, og er det samme som å ha kjørt nesten fire ganger rundt jorden!


Vi måler alt vi redder!

På Fiksefestene våre noterer vi hva som skal fikses og hvor mye som er reparert. Gjennom Fiksometeret, utviklet av The Restart Project i London, regner vi ut hvor mange kilo elektronikk og CO2 vi har spart jorden for.

Fiksometeret er brukt av grupper over hele verden, men på vår oversikt finner du statistikk basert på Fiksefester gjennomført av oss i Restarters Norway.

 

Ved å dokumentere og samle statistikk kan vi bidra til forskning og påvirke politikkutforming. På lik linje med resten av den internasjonale Restarters-bevegelsen krever vi at det nå kommer grønnere og mer etisk produsert elektronikk.

 

Det elektriske avfallet vårt veier 5400 Eiffeltårn

I Norge kaster vi mest elektronikk i hele verden. Samtidig er det et omfattende globalt sett, da det er den avfallsstrømmen som øker mest på verdensbasis. Vekten av alle mobiler, brødristere, pcer og skjermer tilsvarer over vekten av 5400 Eiffeltårn.

Elektronikk inneholder mange kritiske metaller som det er forventet en knapphet på og som vi også trenger til utbyggingen av fornybar energi. I tillegg har produksjonen av elektronikk enorme klimagassutslipp og dårlige arbeidsforhold i gruver og fabrikker. Det er derfor det er så vktig at vi tar vare på tingene våre!