Årsmøtet i Restarters Norway ble avholdt 6. juni, hos SoCentral i øvre slottsgate 3, Oslo. På møtet ble det valgt nye medlemmer til styret. Joachim Sogn ble valgt til ny styreleder, og Kamilla Paulsen kom inn som nytt styremedlem for den neste perioden.

Her kommer en kjapp introduksjon av våre frivillige helter som alle brenner for at vi skal reparere mer og kaste mindre elektronikk.

 

Joachim Sogn, styreleder

Joachim liker å gjøre ideèr til virkelighet og tror alt er mulig om man tror nok på det. Til daglig jobber han som utviklerkonsulent i Oslo og driver en grønn startup innen bærekraft. Joachim er lidenskapelig opptatt av å bidra til miljøutfordringene, og til å bidra til at andre kan vokse og utvikle seg selv. Han har tidligere jobbet som markedsfører, finansjournalist og nå som utvikler i Sopra Steria, i tillegg til å være investert i flere startups. Joachim er en av våre fantastiske Fiksere og har gått fra å være styremedlem i året som har gått, til å bli styreleder i år.

“Det å kunne hjelpe andre å fikse egne ting, og også lære om å fikse elektronikk, syns jeg er gøy.  Selv å fikse én ting bidrar til å hjelpe miljøet, og jeg mener det er viktig at vi sammen får ned terskelen for fiksing, så det kastes mindre. Nå gleder jeg meg til å bidra i Restarters!”

 

Kamilla Paulsen, styremedlem

Kamilla Paulsen, Styremedlem, Restarters NorwayKamilla jobber som prosessingeniør i CondAlign AS.  De lager en elektrisk førende tape, som brukes i stedet for lodding. Hun er utdannet som grafisk designer, og har en ingeniørgrad i industriell instrumentering fra NTNU i  2021. Kamilla er allerede fikser i Restarters, men ønsker i tillegg å bidra i styresammenheng. Hun har lang erfaring med styrearbeid, både fra borettslag, studentforening og revy. I tillegg til Restarters er hun også aktiv i Underleir, som er en leirskole for voksne. Der har hun vært aktiv siden oppstart i 2014, og fokuserer også der på fiksekultur, både innen elektronikk og øvrig fiksing. Hun beskriver selv Underleir som et sted der man kan lære seg alt det man ikke lengre lærer noe annet sted. Hun kommer fra en familie som liker å skru ting i fra hverandre, finne ut hvordan de fungerer, og forhåpentligvis klare å sette det sammen sånn at de virker igjen.

“Det som er fint med fiksefester er at du møter masse interessante folk og du lærer viktige ting for å kunne fikse selv senere. Selv om du ikke alltid får fikset alt, får du innsikt i hvordan du kan gå frem og reparere ting. I Norge i dag er det sykt mye elektronikk som kan bli tatt i bruk eller gjenvinnes”. ” For meg er gjenbruk av gamle komponenter en hjertesak, siden dette er ressurser vi kan gjenvinne, i stedet for å måtte utvinne nye mineraler i gruver eller i havet. “Vi må bli bedre på å beholde ting i sirkulasjon lenger, og sørge for at det beste alternativet fremover er å reparere, fremfor å kjøpe nytt og kaste det gamle”, sier Kamilla.

Sandeep Singh Pandher, styremedlem

Sandeep er bergenseren som prater masse om alt han har lidenskap for, og da spesielt teknologi og sirkulær økonomi! Han har sin utdanning fra Cyberingeniørskolen i Forsvaret og jobber i dag for Forsvarets Materiell Avdeling med innføring av nytt kommunikasjonssystem som skal benyttes på tvers av kampplattformene. Sandeep har vært dyktig fikser siden 2021 og i styret til Restarters Norway siden 2022. De teknologiske interessene spenner også over til Internett of Things, hvor han har utviklet en del smarthjem løsninger for sitt eget hjem. Blant annet smartstyrtegardiner, hundefor-mater, varsling av post og masse mer.

“Jeg har et ønske om å gjøre fantastiske ting av gjenvunnet plast med nye oppfinnelser, og med en gjeng som de på Restarters Norway er det gode muligheter”.

 

Martin Leander Brandtzæg, styremedlem

Martin er avdelingsleder i Naturvernforbundet og har lenge vært engasjert i Restarters Norway gjennom sin jobb. I det daglige jobber Martin med redusert og grønnere forbruk. Han har blant annet laget nettsiden Ta vare på det du har, hvor du kan finne fiksetips og lokale håndverkere. Martin var også med på etableringen av Restarters Oslo tilbake til 2016, og var med på utviklingen av de aller første Fiksefestene!

“Med en lidenskap for miljø og stor egeninteresse for elektronikk ligger Restarters naturlig nok nært mitt hjerte. Jeg er veldig takknemlig for tilliten og motivert for å sitte i styret”. Martin ønsker å bidra inn med både faglig kompetanse og organisasjonsbygging. Han vil også bistå de ansatte med økonomistyring og administrasjon så Restarters kan fortsette å bygge seg større og bli et bærekraftig konsept for framtiden.