Styret i Restarters Norway består av fem personer med høy kompetanse med et brennende engasjement for klima og miljø.

Styret vårt består av fem personer med bred erfaring innenfor sirkulær økonomi, kommunikasjon, organisasjon og/eller elektronikk. Med andre ord passer de perfekt inn hos oss her i Restarters Norway. Vi er superglade for at vi har et så engasjert og aktivt styre!

Guri Hummelsund, styreleder

Guri jobber som forretningsutvikler på Vollebekk Fabrikker. Det er en sirkulær fabrikk med over 30 grønne og sosiale entreprenører. Prosjektet hun jobber med er et midlertidig byutviklingsprosjekt på tvers av bransjer. På Vollebekk tester og utvikler de nye sirkulære løsninger, forretningsmodeller for å aktivisere nabolaget.

Guri har bodd i London i over 20 år, hvor hun jobbet som forretningsutvikler. På kveldstid var hun rockestjerne!

I 2013 var hun med på oppstarten av The Restart Project i England, som er “moderskipet” til Restarters Norway.

– Jeg ble veldig glad for å se at konseptet var videreført i Norge! I 2020 var Restarters Norway med i Impact Startup, hvor jeg fikk være forretningsutvikler.
Det er veldig spennende å få lov å jobbe sammen med de dyktige og engasjerte menneskene i Restarters Norway. Sammen setter vi reparasjon av elektronikk på agendaen!  sier Guri.


Kirsti Svenning, styremedlem

Kirsti er selvstendig næringsdrivende. Hun jobber som rådgiver innen bærekraft og sirkulær økonomi. Hun bistår bedrifter som vil omstille seg og hjelper dem omsette de store ordene i bærekraftsmålene til praktiske hverdagsrutiner.

Med over 20 års erfaring med bærekraftig utvikling, kommunikasjon, internasjonal politikk og kultur, har Kirsti masse å bidra med.

– Å sitte i styret i Restarters er både spennende og lærerikt. Det å utnytte ressursene i elektronikken bedre har svært positive konsekvenser på tvers av sektorer. Gjennom å jobbe praktisk ved å arrangere Fiksefester og politisk gjennom påvirkningsarbeid, gjør Restarters Norway en viktig innsats for å gjøre Norge til et mer bærekraftig land. Det er jeg glad for å få være en del av, sier Kirsti.

 

Øyvind Storesund Hetland, styremedlem

Øyvind er en gladlaks fra det dypeste sørland!
Han har etter mange år i Trondheim valgt å søke lykken som Data Scientist i Oslo.

Øyvind har vært med i Restarters Oslo siden høsten 2017 som frivillig fikser, og har sittet i styret til Restarters Norway siden våren 2020.

– Miljøet er den største motivasjonen for fiksing, men også prinsippet om at det føles fint å ta vare på det man allerede har. Fiksing er noe alle kan få til. De fleste mangler bare selvtillit til å gjøre det selv. Det er akkurat det vi vil hjelpe de med på Fiksefestene våre! sier Øyvind.

Les intervjuet med Øyvind som månedens fikser her.Martin Leander Brandtzæg, styremedlem

Martin er avdelingsleder i Naturvernforbundet og har lenge vært engasjert i Restarters Norway.

I det daglige jobber Martin med redusert og grønnere forbruk. Han har blant annet laget nettsiden Ta vare på det du har, hvor du kan finne fiksetips og lokale håndverkere. Martin var og med på å etablere Restarters Oslo tilbake til 2016, og var med å utvikle de aller første Fiksefestene!

– Med en lidenskap for miljø og stor egeninteresse for elektronikk ligger Restarters naturlig nok nært mitt hjerte. Jeg er veldig takknemlig for tilliten og motivert for å sitte i styret.

Martin ønsker å bidra inn med både faglig kompetanse og organisasjonsbygging. Han vil også bistå de ansatte med økonomistyring og administrasjon. Slik at Restarters kan fortsette å bygge seg større og bli et bærekraftig konsept for framtiden.

Steinar Matsen, styremedlem

Steinar Matsen er fikser både hos Restarters Norway og på jobb. Til daglig reparerer han hjelpemidler til folk med funksjonsnedsettelser og sørger for ryddige skiløyper i marka. Han har fagbrev innen automatikkmekanikk og stiller ofte som sikkerhetsansvarlig på våre Fiksefester.

Steinar har vært med som ivrig fikser i Oslo siden 2017, og i styret til Restarters Norway siden 2020. I tillegg til å ha en lidenskap for reparasjon av elektronikk, er han opptatt av at vi må ta bedre vare på tingene våre, og hjelper gjerne folk med det.