Jobbet med 43 ulike aktører
I år som i fjor var det dessverre ikke mulig å holde like mange fysiske arrangementer som tidligere, men det stopper ikke oss!
Vi er svært heldige som får opptil flere henvendelser i uken fra potensielle samarbeidspartnere. Det gleder oss å se at det er så mange som er engasjert i sirkulærøkonomi – og for lettere og billigere reparasjoner!
I løpet av året har vi holdt flere foredrag, blant annet for Virke og innlegg på Sirkulærkonferansen til IKT Norge.
Vi går inn i det nye året med flere avtaler i havn, og kan dermed med trygghet si at vi har kommet oss igjennom pandemien med det meste i behold. Vi gleder oss til å ta fatt på gamle og nye samarbeid etter nyttår!
Flere politiske gjennomslag
Det har skjedd mye i politikken i år – spesielt i EU. Vi har jevnlig kontakt med den internasjonale Right2Repair-bevegelsen og London-baserte The Restart project.I mars kom nyheten om at nordmenn nok en gang kjøper og kaster mest elektronikk i hele verden! Hele 26 kg per innbygger i 2019, ifølge Global E-waste Monitor. En pinlig verdensrekord som har sin pris – også for miljøet.
Før valget hadde vi møte med blant annet Høyre for å diskutere sirkulær økonomi og hvordan vi kan skape et mer bærekraftig samfunn. I sommer kom den forrige regjeringen med en etterlengtet plan for sirkulærøkonomi. Reparasjonstrenden vil nok fortsette fremover, både i norsk og internasjonal politikk. I Hurdal-plattformen ble det varslet en handlingsplan for sirkulærøkonomi. Vi venter i spenning på tiltak som vil gjøre det lettere og billigere å reparere!
I november kom et av verdens rikeste selskaper, Apple med et etterlengtet tiltak. De lanserte et nytt reparasjonsprogram som gjør at det skal bli lettere å reparere og bytte ut enkelte deler for forbrukeren. Dette er helt nye toner fra Apple, som har brukt millioner på å forhindre regelverk for mer tilgjengelig reparasjon.
Vi står over en tid helt utenom det vanlige, med klimakrise og korona pandemi om hverandre. Rent politisk vil det være spennende å se hvilke endringer vi har klart å få til når vi, om et år skriver om høydepunktene for 2022.
Hatt fem Fiksefester
I første halvdel av 2021 ble flere Fiksefester naturligvis utsatt. Heldigvis fikk vi ha en utendørs Fiksefest i hagen til Schous bibliotek.
Det var sammen med ingen ringere enn Restarters Norway sin mor, Kaja Ahnfeldt. Utover siste halvdel fikk vi gjennomført nesten alle Fiksefestene vi så for oss!
Sammen med Deichman og OBOS hadde vi flere fiksefester, i tillegg til Teknisk Museum med NITO. Vi sparte kloden for 71 kilo avfall og 1779 kilo Co2. Rekorden satt vi på Tveita senter, som alene stod for 70 kilo avfall og 692 kiloCO2. Forhåpentligvis har vi også inspirert en ukjent mengde av dere til å bli med på reparasjonsmagien – og generelt ta vare på det vi har!
Økt trafikk på sosiale medier
Når ting er stengt, må man ty til det digitale for å nå ut til alle vi ønsker og formidle budskapene våre. Vi laget egen YouTube-kanal og rustet opp i LinkedIn-siden vår. Vi har gjennom 2021 hatt en økning på 43,6 prosent på Facebook og Instagram sammenlagt!
Vokst og utviklet oss
Vi gikk inn i 2021 vel uviten om hva som var i vente. Året har bydd på mang en utfordring, men vi har fortsatt klart å holde en sunn vekst i bedriften. Vi teller nå to fulltidsansatte, to praktikanter og en kommunikasjonsmedarbeider. Når vi nå beveger oss mot et nytt år vil vårt datterselskap FIKSE snart stå på egne bein, noe som gir rom for videre vekst i begge bedrifter.
I siste halvdel av 2021 kom vår nye daglige leder, Vilde Berge på plass. i løpet av bare fire måneder har hun fått deltatt på fire fiksefester, utallige møter med spennende aktører og samarbeidspartnere.
Restarters Trondheim har også fått sin spede begynnelse – følg med! Vi har et hårete mål om å utvide til flere byer og steder utover i 2022.
Med dette ønsker vi å takke for alle som støtter oss, og gleder oss til å se dere igjen snart!
God jul og godt nyttår så lenge!