Nye toner fra apple

– Nye toner fra Apple

Nov 19, 2021

iPhone 12 og 13 skal bli lettere å reparere, ifølge selskapet. Vi er positive til forslaget.  Dette er nye toner fra Apple, men vi avventer detaljer.

Denne uken lanserte Apple et nytt reparasjonsprogram. De vil gjøre det slik at enkelte deler, manualer og verktøy for iPhone 12 og 13 blir tilgjengelige for alle forbrukere.

– Dette er helt nye toner fra Apple, som tidligere har brukt flere millioner på å forhindre regelverk for mer tilgjengelig reparasjon.

Vi venter spent på detaljene

Tidligere har Apple blant annet saksøkt den uavhengige reparatøren Henrik Huseby for å ikke ha brukt originale deler under reparasjon av iPhone-mobiler. Dette var også relativt ganske nylig, og vi må ikke lenger tilbake enn til 2020 for å finne denne hendelsen. Talsperson i Restarters Norway, Anine Dedekam Moldskred, er avventende, men håpefull.

– Vi håper dette er en ny retning for selskapet. I fremtiden håper vi at det snart blir lettere og billigere å reparere Apple-produkter. Vi er spente på å høre mer detaljer om hvordan dette skal implementeres. Dette kan ikke bare bli enda en kampanje hvor Apple fortsetter å i praksis kontrollere all reparasjon av deres produkter.

De samme reaksjonene finner vi hos den internasjonale Right to repair-bevegelsen, som Restarters er en del av.
Les mer om dette på digi.no og tek.no.