Kamilla Paulsen, Styremedlem, Restarters Norway

Møt månedens fikser, Kamilla!

Dec 29, 2023

Hei Kamilla! Godt nyttår, hvordan har du tilbrakt feriedagene dine?

– Jeg brukte juleinnspurten på å være syk, men ble frisk til jul, så nå bare slapper jeg av hos mine foreldre i Harstad!

Hvor lenge har du vært frivillig hos oss?

– Siden sommeren 2022, så det blir vel halvannet år nå.

Hvorfor ble du Fikser?

– Jeg var ganske ny i Oslo da jeg meldte meg som fikser, så det var en fin måte å bli kjent med nye mennesker. Samtidig får jeg bidratt med noe positivt, viktig og samfunnsnyttig.

Du ble nytt styremedlem nå i sommer, hva er det du ønsker å få ut av det?

– Jeg ønsker å komme tettere på avgjørelsene, samt få mer innsikt i organisasjonen og arbeidet som ligger bak.


Hva er det du koser deg aller mest med å fikse på fiksefester?

– Alt som kan loddes. Også er det alltid en ekstra bonus når man hjelper folk å fikse noe som betyr noe for dem, og at de selv ser at det ikke alltid trenger å være så komplisert.

Har du fikset noe hjemme i det siste? og hva er i så fall det?

– Jeg fikset en USB C ladekabel som hadde brudd. Man kommer seg langt med en loddebolt og litt elektrikertape.

 

 

 

 

 

 

 

Hva tror du må endre seg for at vi skal ha tingene våre lengre?

– Det må slutte å lønne seg å kjøpe nytt, og bli billigere og enklere å bytte ut defekte deler. Det vil nok kreve noe så vanskelig som en samfunnsmessig holdningsendring.

Har du et godt fiksetips, som alle kan lære seg?

– Noe jeg ofte gjør er at jeg bruker fjærene fra gamle penner til å forsterke ladekabler. Utenom det mener jeg at alle kan lære seg grunnleggende feilsøking og lodding. Det finnes masse gode og nyttige videoer på YouTube.

Hva er det du gjør når du ikke fikser ting med oss?

– I arbeidstiden lager jeg strømførende teip, og på fritiden lager jeg sommerleir for voksne. I tillegg er jeg vitenskapsjunkie og sterkt avhengig av håndverk og underholdning, så jeg både reparerer, koder, strikker, maler, syr, spiller og perler. 

Hva er det første folk bør tenke på/gjøre hvis de ønsker å bli bedre på reparasjon og vedlikehold?

– Aldri åpne opp noe som er koblet til strøm, men bortsett fra det er det bare å åpne opp. Det er mange som er redde for å ødelegge mer ved å åpne opp det som ikke virker. Det verste som kan skje er at man ikke klarer å fikse det, og da er man bare der man startet, med unntak av at man kanskje har lært noe. 

Så helt tilslutt, hvorfor bør folk komme på fiksefest?

– Fiksefester er en sosial og svært ufarlig måte å lære seg noe om reperasjon. Så om man er av de som synes det er litt skummelt å åpne opp noe alene, så får du tilgang til både verktøy, kompetanse og heiagjeng. Også er det jo skikkelig gørrtrivelig!