Frivillig skrur på elektronikk

– Jeg mener at flere vil fikse tingene sine om det blir enklere og billigere å fikse dem

Nov 1, 2022

Vi tok en prat med vår kjære fikser Joachim, som ble nytt styremedlem i sommer. Månedens fikser er en gjentagende artikkel for å bli bedre kjent med våre frivillige, internt og eksternt! Denne gangen var det Joachim sin tur.

 

Hei Joachim! Hvordan har du det i høstværet?

– Bra takk! Jeg elsker alle de fine fargene på trærne om høsten. Nå bruker jeg også mye av tiden til å lære ting fra mentoren min for å bli en bedre koder.

 

Du ble nytt styremedlem nå i sommer, hva er det du ønsker å få ut av det?

For meg er det å være med i styret fantastisk, og jeg føler meg heldig som får være med å påvirke Restarter sin videre utvikling. Som styremedlem ønsker jeg å bidra til miljøet i Restarters, og få et større nettverk innen bærekraft.

 

Har du fikset noe hjemme i det siste? og hva er i så fall det?

La meg skryte av noe jeg lærte av en post fra Restarters før jeg ble med. I dag så jeg at Macladeren holdt på å bli ødelagt. Da løp jeg bort og kjøpte Kintsuglue. Det tok meg 5 minutter å kjøpe KintsueGlue på Clas Ohlson, og 5 minutter å lappe ledningen som nå vil holde i mange flere år. Anbefales!

 

Har du bilde?

ødelagt ledning fikset ledning
(Guiden kan du lese her)

 

Hvorfor ble du Fikser?

– I Corona startet jeg å fikse bilen min og fant glede i det. Da jeg hørte om Restarters gjennom en kamerat, likte jeg visjonen om at vi sammen kan skape et samfunn for reparasjon. Dermed sendte jeg en melding gjennom søknadsskjema på Restarters-siden og ble med som Fikser så fort samfunnet åpnet igjen.

 

Hva er det som er så gøy med å fikse dingser, da?

– For meg er det følelsen av å se tingen fikset som får meg til å glise skikkelig bredt.

 

Hva tror du må endre seg for at vi skal ha tingene våre lengre?

– Det er flere ting. Vi trenger at produktene er laget for og repareres og at myndighetene legger til rette for reparasjon. Jeg mener at flere vil fikse tingene sine om det blir enklere og billigere å fikse dem. Tiltak for å gjøre det enklere er at produsentene blir satt krav til slik at de lager produkter som kan fikses, og billigere ved at myndighetene fjerner merverdiavgift ved reparasjon.

 

Har du et godt fiksetips, som alle kan lære seg?

– Det å fikse tingen før den er helt ødelagt er enklest. Samtidig er how to videoer på Youtube min første go-to for å finne ut hvordan tingen kan fikses.

 

Så helt til slutt.. hva er det du gjør når du ikke fikser ting?

– Til vanlig trives jeg som utvikler i Sopra Steria og har noen morsomme prosjekter på siden. Jeg elsker å trene og å bli kjent med nye mennesker.

 

Tusen takk, vi gleder oss til å bli enda bedre kjent og spre reparasjonsglede sammen<3