– Jeg begynte å fikse av økonomiske grunner

Dec 20, 2021

Vi tok en prat med vår kjære fikser Phillipp som har vært hos oss i lang tid. Han startet først og fremst å fikse av økonomiske grunner, men fattet fort stor interesse for faget!

 

Hei Phillipp! Hvordan har du det?

– Jeg har det supert! Glad for å kunne delta på Fiksefester igjen!

 

Er det ikke veldig gøy å endelig være i gang med Fiksefester igjen?

– Det føles veldig bra! Det er kjekt å prate med og hjelpe folk igjen. Det har vært en langt år og det var på tide at vi endelig fikk hatt noen Fiksefester! Det er utrolig gøy.

 

Har det skjedd noe spennende siden sist? Har du fikset noe hjemme?

– Ja, en hel del faktisk! Vaskemaskinen min trengte nye karbonbørster, tørketrommelen døde så jeg måtte bytte ut noen komponenter i hovedkortet og andre småting.

 

Hvorfor ble du fikser?

– For meg var det et økonomisk spørsmål. Det var en tøff periode i livet hvor jeg måtte lære meg å fikse ting, fremfor å kjøpe nytt. Når jeg først kom inn i det så begynte jeg å sette pris på utfordringen ved å feilsøke og finne ut hvor problemet ligger, for også klare å fikse det.

 

Hva er det som er så gøy med å fikse dingser, da?

– Utfordringen med å gjøre feilsøk og  tilfredsstillelsen man får når man får det til. Det er veldig givende og morsomt, og man lærer mye nytt for hver gang man fikser noe.
Jo mer man gjør det, jo bedre blir man!

 

Fortell oss ditt beste fikseminne!

– TV`en min begynte å bli gammel og skjermen hadde brent inn. Vi hadde begynt å se etter en ny TV og fant noen som ga bort en 60 tommers TV som hadde sluttet å fungere på finn.no.
Med litt feilsøking fant jeg to ødelagte komponenter. Delene bestilte jeg over nett, byttet de ut, og volia! En ny 60 tommers TV helt gratis!! Den reparasjonen er en av de jeg er mest stolt av!

 

 

Har du et godt fiksetips, som alle kan lære seg?

– Søk opp feilen på Google. Det er en veldig god sannsynlighet for at noen har oppdaget samme feil, fikset det og laget en Youtube video om det, eller skrevet om det på ifixit, reddit eller lignende.
Bruk internett for alt det er verdt, jeg anbefaler youtube og ifixit. Det er gode ressurser!

 

Tusen takk, vi gleder oss til neste fiksefest med deg!