PR 

Om oss

Det kan være gøy å reparere! Restarters Norway vil skape en kultur for reparasjon med fokus på bærekraftig elektronikk.

Vi hjelper deg med å ta vare på egen elektronikk.

Vi forteller politikere og bransjen at det må bli lettere og billigere å reparere, og at det vi kjøper må leve lenger. For å få dette til, må vi også jobbe internasjonalt. Derfor er vi en del av et globalt Restarters-nettverk.

 

Hvem er vi?

Vilde Berge Felde overtok som daglig leder etter Kaja Juul Skarbø høsten 2021. Hun har ansvar for strategi, administrasjon og finansiering. Vilde har studert PR, media og kommunikasjon ved Høgskulen i Volda, samt økonomi ved Universitetet i Sør-øst Norge.
Hun har dermed bred erfaring innen kommunikasjon og økonomi, og et stort hjerte for bærekraft. 

 

 

Anine Dedekam Moldskred, prosjektlederAnine Dedekam Moldskred er prosjektleder og talsperson. Hun har jobbet på Stortinget og med politikk, event og kommunikasjon i flere ulike organisasjoner. Hun har en master i Sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen, og har også gått master i Digital Design og Kommunikasjon fra IT-Universitetet i København. Anine har ansvaret for politikk, strategi og kommunikasjon. Siden vi kun er to stykker, gjør vi begge litt av alt. På fritiden vil hun helst bade, spise gelato og lese gamle romaner – gjerne alt på en gang.

Historie

Nordmenn kjøper og kaster mest elektronikk i hele verden. Elektronikk er også den raskest voksende avfallsstrømmen på verdensbasis. Det skaper sår i naturen og gir høye klimagassutslipp. Å kjøpe nytt er ofte det enkleste og billigste alternativet når noe blir ødelagt.

Dette vil vi gjøre noe med. Derfor ble Restarters Norway startet høsten 2016 i samarbeid med Norway Makers, Naturvernforbundet, Deichmanske bibliotek og Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo. I juni 2017 mottok vi Oslos Miljøpris. Samme år ble vi også nominert til Nordisk råds miljøpris og Beste Miljøbedrift 2017 av Høyskolen i Innlandet. I 2018 fikk vi støtte fra Sparebankstiftelsen DNB for å utvikle bevegelsen. Restarters Norway har vokst ut av Londonbaserte The Restart Project.