FIKSE er vinner av årets miljøstipend

Fikse er vinner av årets miljøstipend!

Mar 8, 2022

Vi har jobbet iherdig med et nytt konsept for å gjøre reparasjon enkelt og tilgjengelig. Nå har vi fått midlene som skal til for å realisere prosjektet!

Norsirk miljøstipend skal støtte forskning og utvikling for sirkulære prosjekter. Vårt selskap Fikse ble tildelt hele 500 000 kroner for å videreutvikle prosjektet. Forhåndsregistrere deg her!

Nødvendig for å lansere en pilot


Fikse er et bookingssystem for reparasjon og stipendet er til stor hjelp. Nå blir det fortgang i arbeidet frem mot piloten. Vår drøm er at Fikse gjør reparasjon like lett som å kjøpe noe nytt.

Reparasjon er i vinden

Vi merker at forbrukerene blir mer og mer bevisste på bærekraft. Spesielt den yngre delen av befolkningen er opptatt av å reparere og ta vare på tingene sine. Derfor ønsker vi å tilby en tjeneste som gjør at din mobil eller kåpe varer enda litt lenger! Vi er veldig glade for at juryen ser en verdi i prosjektet, og håper at du vil gjøre det samme. Se juryens begrunnelse her.

 

En økonomi for fremtiden

Sammen skal vi bevege oss mer og mer mot en sirkulær økonomi. Gjennom å organisere reparasjonstjenester oppfordrer vi ikke bare til et mer bærekraftig samfunn, vi får også reparatørene som yrkesgruppe frem i lyset. Det er ingenting som slår et skikkelig godt stykke håndarbeid!

Fikse vil tilby reparasjonstjenester for alt fra klær til elektronikk. Så skulle vi ikke klare å redde duppedingsen din på fiksefest, er det kort vei til en profesjonell reparatør!

Vi har også fått midler fra Blommenhold industrier, Innovasjon Norge og Oslo kommune.

Miljøstipendet: Norsirk Miljøstipend deles årlig ut av Norsirk for å støtte forskning og utvikling. Formålsparagrafen fastslår at det normalt skal gå til utvikling av innsamlingsmåter, transport-, behandlings-, sanerings- og gjenvinningsmetoder, samt utvinning av ressursene i avfallet. Prosjektet skal gi en miljøgevinst. I dag ledes juryen av Fredrik Syversen i IKT-Norge, i tillegg sitter tidligere stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet Else-May Botten der, sammen med Bellonas Olaf Brastad og administrerende direktør i Miele, Anders Kjekstad.