Det tar bare 5 minutter å fikse en mobillader!

May 27, 2022

Er du lei av å stadig kjøpe ny lader? Alle med en mobil vet hvor viktig det er å ha en fungerende lader.

Uten står man fort uten en fungerende telefon, og det kan som kjent skape stor frustrasjon. Har du en en mobil som tar mye strøm, lader du kanskje opp mot flere ganger om dagen. Det blir laderen så klart preget av.

Å ta bedre vare på en lader er ikke vanskelig. Du kan for eksempel passe på at den ikke slår knute, holde den tørr og gjerne også ha den på en fast plass. Men enkelt som det høres ut, vet vi at tips og triks som dette fort går i glemmeboken.

Skulle uhellet allerede være ute, og ledningen har fått en knekk, er det mulig å redde den med et par enkle grep!
Kintsuglue, en klebrig masse er alt du trenger for å redde en brist i ledningen. Det kan formes slik du vil, reparerer og fikser det meste. Du får kjøpt det mange steder hvor det selges elektronikk. 

Som oftest er det slitasje over tid eller brukerfeil som gjør at mobilladeren slutter å gjøre. Den hyppigte skaden som forekommer er sprukket isolasjon rundt selve ladekabelen. Gjentatte vridninger og bøyninger kan gjøre at det blir brudd på isolasjonen, og det kan derfor bli vanskelig å reparere om den blir ytterligere skadet.

 

Du trenger:

  • Mobillader 
  • Kintsuglue – kan kjøpes på blant annet ClasOhlson og Kjell&Company.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiks laderen din på 1-2-3

Steg 1: Ta ut USB-kabelen fra mobil adapteren og åpne Knitsuglue pakken. NB! En pakke er mer enn nok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 2: Ta ut materialet fra plastikken og form Kintsuglue ved tuppen av ladepluggen eller andre steder hvor du oppdager at det oppstår slitasje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 3: Nå som du er ferdig med å forme massen rundt ladekabelen er det lurt å legge laderen et sted hvor Kintsugluen kan stå til herding, dette tar normalt under 24 timer!