Noen av de beste bruktskattene i Oslo finner du her!

De beste bruktbutikkene i Oslo

Mar 1, 2022

Vi har tatt en tur til fem bruktbutikker med med hver sin stil, preg og prisklasse.

Det kan være tidkrevende og vanskelig å finne frem til unike bruktskatter på Finn. I vintagebutikker kan det gjemme seg mer enn bare kule, brukte klær og hatter. Noen selger også ting som brukte møbler og elektronikk, som for eksempel nydelige lamper som ikke lenger er i produksjon. Heia brukt!

M&E Second Hand på Grensen

M&E er en relativt ny bruktbutikk på Grensen med frivillige medarbeidere. Butikken er et samarbeid mellom MaritaStiftelsen og Erikshjälpen. Inntektene går til mennesker i Norge og resten av verden som kjemper mot rus, fattigdom eller andre livskontrollerende problemer. Fra før har de også en butikk på Hasle. De beskriver butikken selv som “En annerledes og velassortert bruktbutikk”. Og det kan stemme, for det de selger er mye forskjellig: Møbler, pynt, kjøkkenutstyr, klær, sko, vesker, leker, malerier, bøker, elektronikk, lamper, og annet utstyr til hobby/fritid. 

Adresse: Grensen 3

Åpent man-fre: 12-18, lør: 12-16

mesecondhand.no

IG: @me_second_hand_grensen

 

Antikkvarehuset

Antikkvarehuset er en Norges største brukthandel, og holder til på Grünerløkka. De selger retro/vintage møbler og interiør, vintage klær, belysning, glass og porselen, smykker, antikviteter og bondemøbler. De legger jevnlig ut oppdateringer om møblene de får inn på Instagram og Finn.no. På antikkvarehuset er det også mulig å leie møbler og interiør for kortere perioder.

 

Adresse: Sannergata 3

Åpent man-lør: 11-17

antikkvarehuset.no

IG: @antikkvarehuset.oslo

 

Skogen Design

Skogen Design er en interiør- og gavebutikk for norsk design og vintage. Det er hovedsakelig en nettbutikk men har visning søndager kl. 12-16 eller ved avtale. Deres mål er å være Norges beste nettbutikk for vintage og mid-century. De har et ønske om å bidra til å ta vare på norsk håndverkstradisjon og løfte fram norske designere og produsenter fra i dag og fra forrige århundre. Samtidig tilbyr vi et bredt spekter av nordiske vintage- og mid-century varer og møbler.

 

Adresse: Schweigaards gate 94

Åpent søn: 12-16

skogendesign.no

IG: @skogendesign

 

Fretex Arkivet

De fleste har nok vært innom eller Fretex en gang eller to, men nå har Fretex lansert det de kaller Fretex Arkivet. Dette er en mer oversiktlig og kategorisert butikk enn de vanlige Fretexbutikkene. Her brukes det ekstra tid på å velge ut de riktige varene. I Oslo finnes det to Arkivet-butikker; én på Grünerløkka og én i Universitetsgata. I tillegg finnes det også en butikk i Trondheim, samt en nettbutikk.  

 

Adresse: Universitetsgata 20 og Olaf Ryes plass 3

Åpent man-fre: 10-18, lør: 11-17  /  man-lør: 11-18

nettbutikk.fretex.no

IG: @fretex_arkivet_universitetsgt  /  @fretex_arkivet_gronerlokka

 

Inventarium

Inventarium er en liten vintagesjappe på Grünerløkka. De omtaler seg selv som Oslos minste interiørbutikk, med en eklektisk blanding av vintage objekter, lamper, møbler og kunst. Eierne ønsker å løfte fram alt det vakre, sære og unike som allerede har blitt formgitt og produsert, og mener disse tingene fortjener minst et liv til. Ofte er tingene fra noen tiår tilbake av bedre kvalitet enn det som lages i dag, og det kan gjenspeiles i denne sjarmerende butikken.

 

Adresse: Markveien 51

Åpent vanligvis 12-18 (sjekk Facebook for oppdaterte åpningstider) 

inventarium.shop

IG: @inventarium

FB: @inventariumet