Brukt er lurt

Dec 15, 2020

Hva kan du gjøre istedenfor å kjøpe nytt? Se vår guide til hvor du kan kjøpe brukt elektronikk.  

 

Bruktmobil.com

Er du på jakt etter en iPhone eller en iPad? Da er bruktmobil.no et godt sted å begynne. Prisene er ikke så høye sammenlignet med helt nye og de ligger mellom ca. 1700-6000 kr. Du sparer penger, og får tre måneders garanti. Det er ikke så verst.

 

Swappie.com

Selger kun iPhone og leverer i løpet av noen dager. Her kan du vurdere din opplevelse på den brukte mobilen du har kjøpt, og du kan også selge din gamle mobil. Med 12 måneders garanti, lover Swappie at telefoner de selger er testet og, om nødvendig, reparert. Høy kvalitet til en lav pris. Høres bra ut, ikke sant?

 

Returhuset.no

De tilbyr et bredt spekter av elektronikk som for eksempel datamaskiner, høyttalere, mikrobølgeovner, oppvaskmaskiner og kameraer. De har 12 måneders garanti og et graderingssystem for produktene. Majoriteten er returer fra detaljhandel og aldri brukt. Du får en veldig god avtale for et nytt produkt som fulgte med noen rifter eller støt. Hvem bryr seg om emballasjen hvis produktet funker? 

 

Teleoutlet.no

Et nettsted for brukte mobiler, nettbrett, smartklokker, høyttalere og tilbehør. De har et stort produktutvalg. Med på kjøpet får du to års garanti og en tilstandsgradering system. Dette er en smart valg for folk som er litt usikre på hva de får. 

 

Gronnmobil.no

De har nylig skiftet navn til release.no. De omtaler seg som “mye grønnere og mye billigere” og har 30 dager returrett i desember. Release tilbyr brukte telefoner og nettbretter fra forskjellige merker. Du kan også pante din gammel mobil hos dem men du får ikke noe penger tilbake – men du gjør noe godt for miljøet.

 

Greenphones.no

“Bra for miljøet, rimeligere for deg”. Det høres bra ut. Her kan du få mobiler fra Apple, Samsung eller Huawei for en ganske god deal. Garanti og angrerett er det samme som når man kjøper en ny mobil (1-2 år) og de tilbyr reparasjonstjenester som kan være ferdig samme dag! I tillegg har de en tilstandsgradering. 

 

Power.no

Elektronikkgiganten lanserte RePower i oktober 2021, som i tillegg til å selge ombrukt elektronikk har en panteordning hvor de gir deg en symbolsk sum for å levere inn brukt elektronikk som repareres og videreselges. Du kan levere inn hvitevarer, kjøkkenmaksiner eller mobiler hos din nærmeste Power-butikk. Inntil videre er den fysiske butikken i Alnabru, men kjeden har planer om å være tilstede med RePower i 10 butikker innen 2022. Garantien på produkttene er satt til 2 år.

 

Mobilverkstedet.no

Tilbudet deres funker slik: Du selger din gamle mobil til dem, og deretter kan du bruke denne kreditten til å kjøpe en ny eller brukt mobil med dem. Her bidrar du til at elektronikk kan resirkuleres. Kontakt dem for å vite garantien.

 

Finn.no

Hvordan ikke nevne gode, gamle finn?? Norges mest populære nettsted for brukte produkter. De tilbyr ingen garanti, men her kan du finne alt.

 

Netonnet.no

Her får du et stort utvalg av mobiler, hvitevarer, og produkter til lyd og bilde. Alle er kvalifiserte som b-varer som betyr at de er helt nye utenom emballasjen, andre er blitt reparert eller har kosmetiske avvik etter kort tids bruk. Netonnet tilbyr 1-2 års garanti.

 

Tise

Med å gjøre det enkelt å velge grønt, Tise er en kommende norsk startup som blir stadig mer populær. Men visste du at de også selger mobiler? Mobilene leveres i løpet av 1-2 dager og med ett års garanti. “Hvis alle i Europa hadde gjort som oss, og ventet ett år ekstra med å bytte ut mobilen sin, hadde vi redusert like mye CO2 som 110.000 flyreiser fra Oslo til Trondheim. Vårt lille bidrag betyr faktisk noe, en mobil av gangen.”, skriver de. Bare noe å tenke på.

 

Elkjøp

Denne velkjente kjeden tilbyr en stor utvalg av elektronikk i sin “Outlet”-seksjon. Du får inntil 60 prosent reduserte priser. Også de har et graderingssystem med “brukt”, “nesten som ny”, “med noe slitasjer”, etc. Hos Elkjøp får du to års garanti eller reklamasjonsrett.

 

Datacare1.no

Selv om Datacare1 ikke tilbyr et stort utvalg av brukte produkter, kan du finne reparasjonstjenesten hos dem. Produktene for salgs er beskrivet enten som “brukt” eller “pent brukt”.  Kontakt dem for å få informasjon om garantien.