Restarters bakgrunn

Tar vi vare på tingene våre, tar vi vare på naturen

Restarters Norway vil skape en kultur for reparasjon med fokus på bærekraftig elektronikk. Vi vil vise at det kan være gøy å reparere! På våre fiksefester hjelper vi deg med å ta vare på egen elektronikk. Vi forteller politikere og bransjen at det må bli lettere og billigere å reparere, og at det vi kjøper må leve lenger.

«Fiksefester reparerer det usunne forholdet vi har til dingsene våre.»

– Bjørn Stærk, kronikk i Aftenposten

9 gode grunner til å reparere

Her er 9 gode grunner til hvorfor du bør vurdere å reparere det du har fremfor å kjøpe nytt.

- Jeg har alltid likt å få en pling til å snakke med en annen plong

Vi tok en prat med vår hobbyfikser og psykolog Knut. La oss bli bedre kjent!

Reklamasjon, garanti og angrerett: Hvordan gjør jeg det?

Er du usikker på hvilken rettigheter du har hvis noe blir ødelagt? Å kjenne sine forbrukerrettigheter er bra, både for lommeboken og miljøet!

Bli med på reparasjonsmagien

Ved å ta vare på tingene våre, tar vi vare på naturen vår. Vi ønsker å skape en kultur for reparasjon! Det må bli enklere og billigere å reparere elektronikk, og det vi kjøper må vare lenger.

Nordmenn har verdens høyeste forbruk av elektronikk. Dette skader både naturen og klimaet. Produksjon av elektronikk krever store mengder kjemikalier, vann og fossile brennstoffer. Men elektronikk inneholder også gull, gallum og tin, ressurser som vi er i ferd med å bruke opp. ​Da burde det vel være naturlig å reparere det vi allerede har? 

På våre Fiksefester kan du fikse ødelagt småeletronikk, som mobil, radio eller hodetelefoner med frivillige “fiksere” som hjelper deg. Det er bra for naturen, lommeboken og mer lærerikt enn å kaste det på dynga. Kanskje det vil endre hvordan vi setter pris på og tar vare på tingene våre?

Vil du ha vårt nyhetsbrev?

Vi hjelper deg å ta vare på tingene dine!

Takk for at du meldte deg på!