Reparatør

9 gode grunner til å reparere

Mar 8, 2022

Her er 9 gode grunner til hvorfor du bør vurdere å reparere det du har fremfor å kjøpe nytt.

 

1. Det er bra for lommeboken

Å reparere fremfor å kjøpe nytt kan ofte være svært snilt for lommeboken. Særlig om du reparer selv, eller går til lokale reparatører i stedet for å levere det til elektronikkforhandlere som ofte har høye priser.

2. Det bidrar til mindre forurensning og klimagassutslipp.

80% av klimaavtrykket fra elektronikken vår skjer i produksjonsfasen. Hvis fabrikker produsere færre produkter, vil dette resultere i mindre unødvendig forurensning og klimagassutslipp.

3. Du lærer noe nytt

Det er aldri for sent å lære en gammel hund nye triks. Å lære seg å fikse ting selv, kan være svært givende og gir en deilig mestringsfølelse!

4. Du gir tingene et nytt liv

Gamle ting kan også bære med seg særegne preg fra fortiden. Hvorfor ikke innrede huset med originale møbler og elektronikk som du ikke finner andre steder?

5. Verdens søppeldynger blir mindre

Verdens søppeldynger både på land og til havs vokser faretruende for hver dag. Elektrisk avfall er det hurtigst voksende avfallstrømmen i verden, og skader både natur, mennesker og dyr. Å reparere fremfor å kjøpe nytt er med på å minske denne veksten. 

6. Du tar vare på jomfruelige råvarer

Visste du at det er gull og tinn i mobilen din? Dette er sjeldne jordmetaller som vi har en begrenset mengde av. Derfor er det viktig å bruke disse om igjen. Arbeidsforholdene i disse gruvene og fabrikkene er ofte svært dårlige.

7. Du reduserer presset på verdens landarealer og vannforsyning

Produksjon av elektronikk putter et enormt press på verdens landarealer og vannforsyninger. Du kan være med på å redusere dette presset!

8. Du holder liv i håndverksyrker og tradisjoner

Mange reparatører opplever at det er vanskelig å få endene til å møtes, og de konkurrerer mot store kjeder som selger dårlige produkter. Å reparere fremfor å kjøpe nytt vil holde liv i dette fremfor å gi jobben videre til for eksempel roboter som produserer nye produkter. 

9. Det er gøy!

Det gir en god følelse å ta vare på tingene sine. Ikke minst er mestringen man kjenner når man klarer å fikse noe veldig gøy!

Ble du inspirert til å reparere? Sjekk når vår neste Fiksefest er her!